Lai arī pie mums koki un krūmi vēl tikai plaucē bagātīgus pumpurus, citur pasaulē jau ienākas pirmā raža, tāpēc veikalu plauktos gozējas saldās, smaržīgās vasaras vēstneses zemenes.
Lai iepriecinātu mammas un pateiktu paldies par mīlestību, rūpēm un atbalsu, ko viņas mums dod, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI piedāvā garšīgu zemeņu desertu!
Gatavošanas laiks: 40 minūtes + 2stundas atdzesēšanai
Sastāvdaļas
Pamatnei
150 g mandeļu miltu
75 g auzu miltu
5 dateles
2 ēdamk. kokosriekstu eļļas
Šķipsniņa sāls
1 ēdamk. kakao (pēc vēlmes)
Zemeņu krēmam
200 g zemeņu
90 g medus (medus daudzums atkarīgs no zemeņu salduma, var likt arī mazāk)
1 ēdamk. kokosriekstu eļļas
2 ēdamk. laima sulas
250 g kokosriekstu piena
1 ēdamk. kukurūzas cietes
1 ēdamk. agara pulvera
1 tējk. vaniļas esences
Zemenes, bazilika lapas, vegāniska šokolāde rotāšanai
Pagatavošana
1) Vispirms izcepiet kūkas pamatni. Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180 grādiem, visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sablendējiet līdz viendabīgai, lipīgai konsistencei, ieklājiet masu ar kokosriekstu sviestu ietaukotā cepamformā (neaizmirstiet ietaukot arī formas malas). Cepiet apmēram 10 minūtes, izņemiet no krāsns un pilnībā atdzesējiet.
2) Viendabīgā masā sablendējiet zemenes, medu, kokosriekstu pienu, laima sulu un kokosriekstu sviestu, iegūto masu pārlejiet katliņā, pievienojiet tai cieti, vaniļas esenci un agaru. Uzvāriet un turpiniet karsēt uz lēnas uguns līdz masa sāk sabiezēt. Atdzesē, lai masa ir silta nevis karsta.
3) Pārlejiet iegūto zemeņu krēmu uz iepriekš sagatavotās pamatnes un liek kūku ledusskapī uz 2-3 stundām.
4) Pirms pasniegšanas kūku izrotājiet ar šokolādi, zemenēm un bazilika lapām!